Šta je ESK?

Elektronska Servisna Knjižica (ESK) je sistem umreženih auto-servisa koji servisnu istoriju automobila vode u elektronskoj formi u cilju pouzdanijeg i bezbednijeg čuvanja podataka o servisnoj istoriji automobila.

Kako funkcioniše MyESK sistem?

MyESK je sistem za vođenje elektronske evidencije servisne istorije svih automobila, bez obzira na starost ili marku. Svi podaci koji se upisuju u ESK (elektronsku servisnu knjižicu) su trajno i bezbedno sačuvani u MyESK sistemu koji koristi najsavremeniju cloud tehnologiju (u oblaku). Servisna istorija automobila sačuvana na ovaj način se ne može izgubiti kao što je to slučaj kod klasične servisne knjižice, a takođe podaci ostaju trajno sačuvani bilo da se promeni vlasnik automobila ili auto-servis u kome je automobil održavan.

Kako da otvorite ESK za Vaš automobil?

Sve što je potrebno da biste otvorili ESK za Vaš automobil jeste da posetite jedan od auto-servisa koji su registrovani u MyESK sistemu. U odabranom auto-servisu od Vas će biti zatražena e-mail adresa koju upisujete u pristupni formular i saobraćajna dozvola Vašeg automobila. Serviser registruje Vaše vozilo u MyESK sistem automatski očitavanjem Vaše saobraćajne dozvole, a Vi ćete dobiti link za registraciju korisničkog naloga na e-mail adresu koju ste naveli u pristupnom formularu.


Listu registrovanih servisera možete pronaći na stranici Servisi.

Kako da pristupite Vašoj ESK?

Nakon izvršene registracije korisničkog naloga možete pristupiti podacima u Vašoj ESK. Da bi ste pristupili Vašoj ESK potrebno je da posetite naš sajt i odaberete opciju Prijava iz navigacionog menija.


Zatim na stranici Prijava potrebno je da unesete Vašu e-mail adresu i lozinku u tražena polja i ukoliko su podaci za pristup ispravni Vi ćete moći da pristupite Vašoj ESK (princip prijave je isti kao i kod naloga na popularnim društvenim mrežama). Dakle, pristup podacima o Vašem vozilu moguć je samo ukoliko ste prijavljeni na Vaš nalog, što znači da samo Vi imate pristup podacima koji su zapisani u ESK Vašeg vozila.


Koristan savet: prilikom prijave na Vaš nalog, možete odabrati opciju "ostani prijavljen". Ova opcija je korisna ukoliko se prijavljujete na Vaš nalog sa uređaja koji često koristite (npr. telefon). Ukoliko odaberete opciju "ostani prijavljen" nećete morati da unosite e-mail adresu i lozinku već ćete biti automatski prijavljeni na Vaš nalog i moći ćete brže da pristupate Vašoj ESK.

Kako serviseri vide ESK Vašeg automobila?

Registrovani serviseri mogu pronaći Vašu ESK očitavanjem Vaše saobraćajne dozvole ili pretragom na osnovu registarskih oznaka (tablica) ili broja šasije Vašeg automobila. Serviseri mogu da vide kompletnu servisnu istoriju Vašeg automobila ukoliko su očitali saobraćajnu dozvolu, u suprotnom imaće pristup samo zapisima koje su oni uneli.


Na Vašem MyESK profilu Vi ćete imati pregled svih servisa koji su pristupili Vašoj ESK i moći ćete da, ukoliko želite, zabranite pristup određenim servisima ili da im ograničite pristup samo na servise koji su oni lično uradili.


Za svaki novi servis koji se upiše u Vašu ESK bićete obavešteni putem mejla. Prilikom pregleda upisanih servisa možete ostaviti ocenu za svaki pojedinačni servis.